خرید مادربرد به طور کلی بسیار مهم است. اگر به فکر این هستید تا کامپیوتر خودتان را بسازید یا یک کامپیوتر از پیش ساخته شده را بخرید (که در ادامه آن را ارتقا دهید)، یک قطعه کلیدی وجود دارد.
این قطعه مهم همانطور که گفتیم به عنوان مادربرد شناخته میشود و نقشی حیاتی در ساختار کلی کامپیوتر دارد. خرید مادربرد مناسب بر انتخاب اجزای دیگر کامپیوتر تاثیر دارد. همزمان، برخی از انتخابهای دیگر (مانند CPU کامپیوتر جدید شما) بر نوع مادربردی که میتوان استفاده کرد تاثیر دارد.
پس از انتخاب CPU، مرحله بعدی معمولا خرید مادربرد سازگار برای سیستم شما است. در این مقاله معیارهای خرید مادربرد مناسب را توضیح خواهیم داد تا بهترین انتخاب را داشته باشید!
ابتدا بهتر است به این سوال پاسخ دهیم که:
مادربرد یک جزء حیاتی در یک کامپیوتر است. این یک برد مدار PCB است که مانند ستون فقرات عمل میکند و ارتباط بین بخشهای مختلف کامپیوتر را آسان میکند. این شامل عناصر ضروری مانند CPU ،GPU ،RAM و حافظه داخلی است.
اکثر دستگاههای مدرن، مانند گوشیهای هوشمند، تبلتها، لپتاپها و کامپیوترهای دسکتاپ برای هماهنگ کردن عملکرد خود به مادربردها متکی هستند. با این حال وقتی نوبت به خرید مادربرد شخصی میرسد، عمدتا با نمونههای PC سر و کار دارید.
با مشاهدهی ساختار مادربرد، سیستم پیچیدهای از مدارها، ترانزیستورها، خازنها، کانکتورها و غیره را میبینیم. این عناصر با همدیگر همکاری میکنند تا سیگنالها و برق را در کامپیوتر انتقال دهند، که اتصال قطعات مختلف کامپیوتر را ممکن میسازد.
وقتی صحبت از خرید مادربرد میشود، مهم است که نیازهای فعلی و آیندهی خودتان را مد نظر قرار دهید. از آنجایی که فاکتورهای فنی مادربرد زیاد است، در اینجا روی مهمترین و کلیدیترین فاکتورها تمرکز میکنیم که روی خرید شما نقش دارند.
برای اکثر افرادی که کامپیوترهای خود را میسازند، ایده خوبی است که مادربردی را انتخاب کنند که از اندازه استاندارد ATX پیروی کند. با این حال، اگر قصد دارید یک کامپیوتر کوچکتر بسازید، باید از مادربردهای mini-ITX استفاده کنید.
مادربردهای Mini-ITX ممکن است به دلیل ویژگیهای گنجانده شده قیمت بیشتری داشته باشند و اسلاتهای کمتری برای مواردی مانند کارتهای گرافیک، فضای ذخیرهسازی و کارتهای صدا دارند. با این حال، آنها به شما اجازه میدهند که یک کامپیوتر گیمینگ کوچک بسازید.
برخی از مادربردهای کوچک، مانند Asus ROG Crosshair VIII Impact با چیپست x570 AMD، حتی در اندازه جمع و جور خود، خنک کننده عالی VRM را ارائه میدهند. با این وجود در مقایسه با مادربردهای ATX با قیمت مشابه، واحدهای کوچکتر معمولاً قدرت خنک کنندگی کمتری دارند زیرا نمیتوانند هیتسینکها یا فنهای بیشتری در خودشان جا کنند.
مادربردهای Micro-ATX (یا M-ATX) به اندازه بقیه محبوب نیستند، اما میتوان گفت که میانگین نمونههای دیگر است. این هم درمورد اندازه و هم ویژگیهایی که ارائه میدهند صدق میکند.
مادربردهای بزرگتر E-ATX، مانند Gigabyte Z590 Aorus Extreme، از نظر فیزیکی بسیار بزرگتر هستند. این بردهای سطح پیشرفته معمولا دارای ویژگیهای زیادی هستند، و طبیعتا قیمت آنها نیز خیلی بالاتر است.
برای خرید مادربرد دانستن این استانداردها بسیار مهم است.
خرید مادربردی که با ویژگیهای مورد نیاز شما مطابقت داشته باشد، زمانی که میخواهید بهترین ارزش خرید را داشته باشید، بسیار مهم است.
در اینجا چند نکته کلیدی وجود دارد که باید در مورد آنها فکر کنید:
انتخاب ویژگیهایی که برای کامپیوترتان میخواهید فقط در مورد چیزهای فنی نیست. به عنوان مثال، اگر میخواهید تمام نورهای کامپیوتر را با هم هماهنگ کنید و ظاهری جذاب داشته باشید، به نوع خاصی از مادربرد نیاز دارید. برخی از مادربردها روش خاصی برای کنترل رنگ چراغ ها دارند، مانند تغییر همزمان همه آنها. برخی حتی نرمافزار خاصی دارند که به شما کمک میکند این کار را به راحتی انجام دهید.
حتی اگر نورهای رنگارنگ نمیخواهید، داشتن یک طراحی تمیز و مرتب میتواند کامپیوتر شما را واقعا زیبا جلوه دهد. اما مادربردها انواع مختلفی دارند و مادربردهای گرانتر معمولا گزینههای بیشتری برای تغییر رنگ چراغها دارند. همچنین ممکن است کاورهای شیکتری داشته باشند تا قسمتهایی را که معمولا نمیبینید پنهان کنند.
اکنون که نوع مادربرد مورد نیاز برای کامپیوترتان را فهمیدهاید، وقت آن است که در نظر بگیرید چه کسی آن را میسازد. شرکتهای مختلف در ساخت مادربرد برای اهداف مختلف تخصص دارند. برخی از آنها در مورد ساخت مادربرد برای گیمرها حرفهای هستند، و فضای زیادی برای اضافه کردن کارتهای گرافیک و چراغهای LED ارائه میدهند. برخی دیگر بیشتر بر روی ساخت مادربرد برای کامپیوترهای معمولی که اکثر مردم از آن استفاده میکنند متمرکز هستند.
برخی از نامهای بزرگ در دنیای تولید مادربرد عبارتند از ASUS، Gigabyte، MSI و ASRock. پس هنگام خرید مادربرد در انواع مختلف، حتما به این نکات توجه کنید!
بیشتر: پورت تاندربولت چیست و چه تفاوتی با تایپ C دارد؟
منبع: TAVPC